Kontrastmarkering glas och andra material

Kontrastmarkering på glas är till för att det ska synas att det är något i vägen. Det är främst till för de personer som är synskadade, men även andra. Genom att ha kontrastmarkering på glas, så är det mindre risk att någon går rakt in i ett fönster eller en glasvägg som finns ute i den offentliga miljön. Just kontrastmarkeringar är något som kan sättas på en mängd olika material. De visar när det sker en förändring i det som det sitter på. 

Till exempel kan det påvisa att det kommer trappor, att dörren är i glas, eller att det är en förhöjning av markens nivå. Kontrastmarkeringar på fönsterglas och andra material är främst för de som har någon nedsättning, men även för vem som helst, som dig och mig.

Glas med kontraster

Kontrastmarkering glas är bra för alla att det finns. Det är ganska så enkelt annars att missa att det är ett glasparti. Det eftersom det är ett material som är genomskinligt. De kan sättas upp ute så väl som inne. Man kan ha dem på dörrar, glasrutor, marken, trappor och mycket mer. 

Ni som är på jakt efter denna typ av markeringar på glas eller andra kontakta Taktil Profil AB för hos dem finns det alla sorters kontrastmarkeringar, samt olika typer av halkskydd, trösklar, ledstråk, taktila indikatorer och mycket mer. Du hittar även markdekor, linjemålning, skyltar, solfilm med mera. Det är viktigt att det sätts upp markeringar på glasytor på andra ställen, för då blir det säkrare för alla.