Om veterinär Simrishamn och Tomelilla

Om man söker på veterinär Simrishamn på nätet finns 3 stycken att tillgå och dessa ligger alla 3 centralt i Simrishamn, på Österlen i Skånes län. Den ena ligger på Hävdavägen 28, den andra på Sockenvägen 84 och den 3:e på Lantmannagatan 12, alla centralt i staden Simrishamn. Söker man däremot på veterinär Tomelilla hittar man endast en som är distriktsveterinär. Kliniken är belägen på Fabriksgatan 22, centralt i Tomelilla på Österlen i Skåne.

Ett besök hos distriktsveterinären i Tomelilla erbjuder akutvård och smittskydd alla dagar om året, dygnet runt. De ger djursjukvård för alla typer av djur och förebygger djursjukdomar men då genom planerade besök. Man kan även få internationella intyg som uppfyller EU-kraven. I vissa fall kan kliniken även erbjuda hembesök om man har svårt att ta sig till kliniken. I Simrishamn finns även en folkhögskola belägen, som utbildar veterinärer. Längden på studierna, studietakten och kostnaden för utbildningen kan variera en hel del. Om du söker på utbildningssamordnarnas hemsidor finner du information om de skolor som finns att tillgå i Simrishamn om du vill läsa till veterinär.

Jourtelefon för veterinärvård i Simrishamn och Tomelilla

I Tomelilla finns det en jourtelefon som är igång dygnet runt. Den erbjuder både stora och små djur på Österlen hjälp när de blir sjuka. Det finns inte några sjukbäddar att erbjuda men man kan alltid få en första insats före ett eventuellt större ingrepp. Veterinärerna består av sex kvinnor vilka arbetar som distriktsveterinärer. Det finns ett antal behandlings- och väntrum, en reception och en affär där det säljs dietmat för både hund och katt. ?

Alla sex veterinärerna har sitt eget specialområde och vissa tycker om stora djur medan andra föredrar smådjur. Man arbetar helst inte med reptiler men tar givetvis emot dem ändå, för att göra det bästa av situationen. Kliniken kan kontakta specialister för att få vägledning i arbetet om så skulle behövas.

Man tar emot smådjur på måndagar och onsdagar men man hoppas kunna ta emot dem dagligen. Dock kan smådjur tas emot även på andra tider om någon ringer för att avtala tid om detta. Veterinärerna har hela Österlen som sin arbetsplats och kliniken har öppet hus den 5 november i år så att man kan inspektera de nya lokalerna och komma med frågor.